Nieuwbouw muren zonder krimp en zetscheuren

Nieuwbouw muren zonder krimp en zetscheuren; het lijkt vaak samen te gaan. Dit is natuurlijk heel vervelend, zeker wanneer u al duur stucwerk op de wanden heeft aangebracht. Stucwerk kan de scheuren niet tegenhouden, waardoor de scheur toch zichtbaar is. Dit is hinderlijk, zeker als u er alles aan heeft gedaan om een duurzaam en mooi eindresultaat te verkrijgen voor uw nieuwe huis, waar u jarenlang van wilt genieten.

Wat zijn krimp en zetscheuren precies?

Krimp en zetscheuren ontstaan als gevolg van zetting. Zetting is een verschijnsel dat in de meeste gevallen eenmalig optreed in de constructie. Het gaat vaak om relatief kleine scheuren die niet meer verder groeien. Echter, het komt wel voor dat een scheur na verloop van tijd toch nog ernstiger wordt. Om dit te controleren kan de zetscheur opgemeten worden over een periode, zodat kan worden vastgesteld of deze stabiel is. In de meeste gevallen is een zetscheur niet ernstig en zeker niet bedreigend als het gaat om de betrouwbaarheid van de constructie. Vaak ontstaat er wel een cosmetisch probleem, en dit is voornamelijk zonde wanneer dit door stucwerk heen zichtbaar is. Naast zetscheuren zijn er ook krimpscheuren en zakscheuren.

Renovlies is de cosmetische oplossing

Scheuren kunnen een negatief effect hebben op stucwerk. Dit is zonde, want stucwerk is toch vrij kostbaar. Renovlies behang is een uitstekende oplossing. Dit is dikker behang dat oogt als stucwerk en direct overschilderbaar is. Wanneer er na het aanbrengen van het Renovlies behang nog zetscheuren ontstaan, dan worden deze door het behang aan het zicht onttrokken. Dit is direct het grote voordeel van Renovlies behang ten opzichte van stucwerk. Daarnaast is Renovlies behang ook aanzienlijk voordeliger als stucwerk. Doordat Renovlies behang volledig naadloos kan worden aangebracht op de wanden, en overschilderbaar is in ieder willekeurige kleur, is het op het oog zeer sterk vergelijkbaar met stucwerk. Het verschil is natuurlijk dat u zich geen zorgen hoeft te maken over cosmetische problemen als gevolg van zetscheuren.

Smart Stuc voor Renovlies behang en sauswerk

Smart Stuc is uw professional wanneer u interesse heeft in het laten aanbrengen van Renovlies behang en latex. Wij zorgen voor een mooi, professioneel en duurzaam eindresultaat. Wij staan niet alleen voor u klaar wanneer u Renovlies behang op de wanden wilt, maar ook wanneer u dit resultaat direct wilt laten sauzen. Wij verzorgen dit graag voor u. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen. Wij vertellen u graag meer. Uiteraard kunt u ook direct een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen.

Met Renovlies heeft u geen last van zetscheuren, bereken zelf uw prijs en ontvang direct een offerte per e-mail in uw inbox!

Direct een offerte aanvragen